Jan Terlouw Innovatie prijs 2017

Arnhem – Solar Energy Booster wint de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017! Tijdens het Kiemt-Najaarscongres op 9 oktober is uit drie genomineerden Solar Energy Booster door de vakjury als winnaar gekozen. Jurylid Wilbert Menkveld van Nijhuis Industries (tevens winnaar Jan Terlouw Innovatieprijs van vorig jaar) heeft de prijs met trots en overtuiging overhandigd: “Prachtig systeem om elektriciteitsproductie via zonnecollectoren op huishoudniveau te combineren met warmteopwekking.”

Wilbert Menkveld: “We voelden ons alsof we ons in de Champions League bevonden, zo hoog was het niveau van de genomineerden. Wat een innovatiekracht in de regio!” Solar Energy Booster heeft de Jan Terlouw Innovatieprijs 2017 gewonnen en daarbij een cheque van 10.000 euro ontvangen. Stichting Kiemt reikte deze prijs voor de zevende keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. De prijs geeft de winnaar een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet.

Wat is de winnende innovatie?

De Solar Energy Booster maakt gebruik van PV-T. De toepassing van PV-T optimaliseert het gebruik van het beschikbare dakoppervlak omdat uit dezelfde vierkante meter zowel elektriciteit als warmte wordt geoogst. Door de thermische energie en extra opgewekte elektriciteit te voeden aan een warmtepomp kan een modern gebouw zonder aardgas worden verwarmd. Het PV-T paneel kan dus dienen als een gecombineerde vervanger voor zowel gas als stroom.