Over solar energie booster
De Booster is natuurlijk niet van de een op de andere dag ontstaan, hoewel het idee en de uitvoering bedrieglijk simpel lijken is de ontwikkeling van de thermische module reeds in 2013 begonnen. Op deze pagina beschrijven we in vogelvlucht de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden.
Het begin van Solar Energy Booster
De Booster is natuurlijk niet van de een op de andere dag ontstaan, hoewel het idee en de uitvoering bedrieglijk simpel lijken is de ontwikkeling van de thermische module reeds in 2013 begonnen. Op deze pagina beschrijven we in vogelvlucht de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden.
Na de eerste prototypen-tests met handgebouwde prototypen succesvol te hebben afgerond in 2014 werd het idee geboren om verder te onderzoeken of het kansrijk zou zijn om een dergelijk product op de markt te brengen. Dankzij steun van de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) binnen de regeling OPoost kon Solar Energy Booster subsidie krijgen om de haalbaarheid te onderzoeken.
Binnen het programma hebben we verschillende technieken en materialen onderzocht op haalbaarheid waarbij we vooral hebben gelet op de invloed die de verschillende varianten hadden op de produceerbaarheid, de kostprijs en natuurlijk de prestaties van het product. Evenzeer belangrijk in dit traject was de levensduur en het installatiegemak van de verschillende varianten. Uiteindelijk heeft dit traject geleid tot een duidelijk eindresultaat; de haalbaarheid van het opstarten van een eigen productie van ‘booster-panelen’ zoals wij ze zijn gaan noemen. We maakten dankzij het OPoost traject een vliegende start omdat we ook direct wisten op welke technische basis we verder konden ontwikkelen tot een productie-model. Eind 2015 stonden we daarvoor in de startblokken, en we zijn onze projectpartners, en de subsidieverstrekker EFRO/OPoost zeer erkentelijk voor hun bijdragen.
In nauwe samenwerking met Stanstechniek in het Gelderse Gaanderen werd gewerkt aan een topklasse productieproces. Na voltooïng werd de productie opgestart, en sinds 2015 worden onze Booster-panelen grotendeels machinaal geproduceerd om een constante kwaliteit te garanderen. In nauwe samenwerking met onze partners werken we voortdurend aan de doorontwikkeling van ons product.
Winnaar Jan Terlouw Innovatie prijs 2017
In 2017 werden wij aangenaam verrast met een nominatie voor de Jan Terlouw innovatieprijs. Op 9 oktober 2017 werden wij tijdens het kiEMT najaarscongres als winnaar bekend gemaakt. De Jan Terlouw Innovatieprijs is een initiatief van Stichting Kiemt en wordt dit jaar voor de zesde maal uitgereikt. Met deze prijs wil Kiemt innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame Energietransitie en Circulaire Economie in Oost-Nederland extra ondersteunen. Wij dingen mee naar de hoofdprijs; De Jan Terlouw Innovatieprijs, gericht op bewezen excellentie, als erkenning voor ondernemers die hun innovatie in 2015 of 2016 succesvol in de markt hebben geïntroduceerd en hier tevens omzet mee hebben gedraaid.