Installateur

Hoe onze Booster uw installatiewerk vergemakkelijkt en laat renderen

Als PV-installateur of loodgietersbedrijf heeft u wellicht wel eens gehoord van PV-T systemen. Wellicht heeft u zelf reeds ervaring opgedaan met installatie van PV-T gevoede systemen. Op deze pagina leggen we u graag uit welke voordelen het gebruik van Boosters voor u als installerend bedrijf heeft.

PV-T of hybride panelen zijn gebaseerd op een simpele gedachte; door vloeistofcirculatie achter een PV paneel kan warmte aan een zonepaneel worden onttrokken. Dat heeft een dubbel effect; er wordt warmte verzameld, en het PV paneel wordt gekoeld. Door het koelend effect heeft ieder PV paneel een verhoogde opbrengst van tussen de 10 en 12% vanwege het feit dat de thermische beperking die inhoudt dat een paneel bij het bereiken van een temperatuur van boven de +/- 50 graden minder goed geleid en niet meer alle binnenkomende zonne-energie kan omzetten in elektriciteit. Ondermeer stichting SEAC doet regelmatig onafhankelijk onderzoek naar PV-T en doet daarover publicaties (in het Engels) die zijn terug te vinden op hun website.

Dat roept wellicht de vraag op; als PV-T een breed geaccepteerde en bekende techniek is waarom is Solar Energy Booster dan zo uniek? Het antwoord op die vraag proberen we voor u als installateur op deze pagina toe te lichten.

Iedere installateur probeert de montage-tijd in projecten zo veel mogelijk te beperken. Een add-on module die op het project samengevoegd moet worden met het PV paneel voegt montagetijd toe ten opzichte van een kant en klaar PV-T systeem. We ondervangen dat verschil langs twee routes;

  1. Prijstechnisch is een PV-T paneel opgebouwd met Boosters zodanig gunstig dat ondanks wat extra montagetijd de totaaloplossing voor de klant zeer kostenefficiënt blijft.
  2. Wij leveren de Booster compleet met montage-materiaal dat optimaal voorziet in een simpele, snelle en reproduceerbare bevestiging achter een breed scala aan zonnepanelen.

Een belangrijk aspect bij het realiseren van projecten is de inzetbaarheid van een product in verschillende situaties. Solar Energy Booster heeft bewust gekozen voor een losse module, die als add-on wordt verkocht. Als installateur blijf je flexibel in het merk en type PV paneel dat je in projecten gebruikt. Hetzelfde geldt voor alle andere componenten in het thermisch systeem; van slangen, koppelingen, solarpomp tot buffervat, als installateur maak je zelf de keuze voor de producten die je toepast. Vaak is door jarenlange ervaring voorkeur ontstaan voor producten van een bepaald merk, een bewuste keuze die wij ondersteunen door te focussen op ons component (de unieke Booster) en aan te sluiten op in de markt gangbare standaarden.

Waarom installateurs graag met Solar Energy Booster werken?

  • Meest betaalbare PV-T oplossing in de huidige markt;
  • Betrouwbare performance onderstreept met een Solar Keymark;
  • Toepasbaarheid achter uiteenlopende zonnepanelen biedt keuzevrijheid PV merk;
  • Modulaire concept reduceert de benodigde voorraadpositie omdat ieder PV paneel desgewenst ook als PV-T paneel kan worden ingezet;
  • Booster-montage zodanig ontworpen dat gebruikelijke montagemateriaal toepasbaar blijft voor reguliere PV opstellingen (veld en dak);
  • In dak-montage zonder windkoelingsvoorziening mogelijk; dus vlak op het dak monteren zonder toepassing van het kostbare speciaal in-dak PV montagemateriaal.