PVT oplossingen bieden allen hun eigen voor- of nadelen

In dit voorbeeld ziet u een convector die achter het PV-paneel wordt geplaatst, de convector maakt gebruik van de natuurlijke luchtstroming die tussen de lamellen doorgaat, hiermee wordt op een relatief klein oppervlak energie overgedragen.

Het nadeel van deze oplossing is dat er bij koude juist stagnatie kan ontstaan door aanvriezen van water tussen de lamellen. De convector moet een redelijke afstand houden tussen het PV-paneel en de convector. Waardoor minder warmte direct naar de convector overgedragen wordt. Het PV-oppervlak nauwelijks gekoeld kan worden.

Deze oplossing is een relatief duur.

Het Solar Energy Booster PVT paneel

Een vlak aluminium plaat waarin een meander is verwerkt, de booster kan achter bestaande en nieuwe PV-panelen geplaatst worden. De Booster wordt direct achter het oppervlak van het PV-paneel geplaatst waardoor de temperatuur beter wordt overgedragen en waardoor het rendement van de warmtepomp verhoogd wordt, daarnaast koeld het oppervlak van het PV deel af waardoor er extra elektrische energie wordt gewonnen. Deze oplossing heeft wel meer Booster panelen nodig dan een PVT-paneel met connector, maar is relatief goedkoop t.o.v. een convector paneel.

Het nieuwe Solar Energy Booster PVT/v systeem

Wij combineren de voordelen van het al bekende Booster paneel met een ventilatiesysteem, de ventilatielucht kan aangestuurd worden door een ingenues managementsysteem. Hierdoor kan er beter gebruik worden gemaakt van de beschikbare temperatuur en de overdracht van gewonnen energie uit ventilatielucht. Het is zelfs mogelijk om in het gebouw in het voor- en najaar passief te verwarmen. Het systeem wordt in de fabriek samen gebouwd waardoor de kwaliteit gewaarborgd wordt en zelfs mede met het modulair bouwsysteem voordeliger dan andere PVT-systemen is.